Jelovnik - zima 2015/2016

Pogledajte naš zimski jelovnik

PRILIKOM PORUČIVANJA, MOLIMO KONSULTUJTE NAŠE LJUBAZNO OSOBLJE

Naš meni u zimskom periodu je sveden, ali svakodnevno spreman.

Koristimo samo sveže namirnice, najboljeg kvaliteta.

Hvala na razumevanju. Prijatno!


HLADNA PREDJELA I MEZETLUCI

Baćevačko meze (za četiri osobe)  …………1.300

Baćevačko meze (za dve osobe)  …………750

Govedja pršuta od buta (100 g)  …………390

Sudžuk (kobasica od govedjeg i ovčijeg mesa 100 g)  …………320


SIREVI I MLEČNI PROIZVODI

Sir, sjenički, punomasni, kravlji  (100 g) …………220

Livanjski sir (100 g) …………350

Pirotski sir (100 g) …………300

Sir iz mjeha (100 g)  …………300

Sir,  čačanski sa tucanom paprikom (100 g) …………220

Sir,  čačanski sa usitnjenim maslinama (100 g) …………220

Sir,  čačanski sa seckanom somborkom (100 g)  …………220

Sir,  čačanski sa suvim šljivama (u bundevinom ulju, 100 g) …………250

Sir kozji u maslinovom (u ulju sa začinskim  biljem, 100 g) …………300

Sirevi kuće  (300 g) …………600

Kajmak iz Bajine bašte, stari  (100 g) …………240

Paprika u  pavlaci, sjenička  (200 g) …………290 

Domaće kiselo mleko, kravlje, kozije i ovčije  …………100


TOPLA PREDJELA

Topli umak Zornića kuće …………150

Domaći kačamak (od belog kukuruznog ili heljdinog brašna)  …………250

Domaća ručno savijana pita (sirnica, zeljanica, 250g)  …………240

Proja (sa sirom i paprikom, sa sirom i zeljem, 160g)  …………140

Lepinja …………50


ČORBE I POTAŽI

Teleća krem čorba …………220*

Potaž od zelja (sa pečurkama)  …………180*


PRILOZI I VEGETARIJANSKI MENI

Sojine loptice u tartar sosu …………650

Grilovano povrće  …………400

Pečurke na žaru …………350

Pečeni krompir u gaćama iz furune (sa kajmakom) …………300

Pikantni krompir  …………200


JELA PO PORUDŽBINI I SPECIJALITETI

Zornića medaljoni (teleći medaljoni sa prelivom od pečurki)  …………1.100   

Baćevački biftek (biftek sa sosom od brusnica) …………1.400

Zornića biftek (biftek sa sosom od tartufa 100% i rendanim tartufima) ……….1.500

Ćuretina u sosu od tri vrste sira …………1.100*    

Tolovac  (pileći file zapečen sa pršutom i kačkavaljem) …………900*

Piletina na barajevski način (piletina sotirana na puteru sa šumskim pečurkama) …………850

Juneći ramstek (u sosu od 4 vrste bibera)  …………950

Ćulbastije (juneće šnicle sa dinstanim lukom) …………900*


JELA OD RIBE

Pastrmka …………750

Dimljeni file pastrmke na žaru (300g) …………1.100


JELA SA ROŠTILJA

Teleći ćevapi 10 kom (300g) …………800

Teleći ćevapi 5 kom (150g) …………450

Pazarski ćevapi 10 kom (300g) …………650     

Pazarski ćevapi 5 kom (150g) …………370

Teleće brizle na žaru (300g) …………820     

Pileći file (300g) …………650

Kobasice – sudžukice (300g) …………650*


JELA ISPOD SAČA

Jagnjetina ispod sača sa krompirom (jagnjetina sa obronaka Tare, 300g)        …………800

Teletina ispod sača sa krompirom (teletina sa pešterske visoravni, 300g) ………… 1.000

Zečetina ispod sača sa povrćem (300g) …………1.000

Jaretina ispod sača sa krompirom (jaretina iz našeg kraja, 300g) …………950


GOTOVA JELA

Janija (pikantni gulaš sa telećim mesom) …………650

Prebranac …………300

Prebranac sa domaćom kobasicom …………390

Svadbarski kupus sa mesom …………370

Domaće sarme (u kupusu; paprici; tikvici; patlidžanu) …………400


SALATE

Ajvar (slatki, ljuti) …………250

Kiseli kupus …………180

Paprike punjene sa kupusom …………180

Turšija …………150

Lučena paprika (dva komada) …………220

Lučena paprika ljuta (tri komada) …………180

Ren …………200

Šopska …………220

Mešana (paradajz, krastavac, kupus) ………… 220

Paradajz  sa  sirom …………250

Paradajz  …………180

Krastavac …………180

Zelena salata …………160

Kupus salata …………160


POSLASTICE I KOLAČI

Dezert kuće – BAKIJEV KOLAČ (pita sa suvim šljivama i orasima) …………250

Čokoladni mus  …………250

Knedle sa šljivama  …………250

Baklava  …………220

Pelte (voćni puding na vodenoj bazi) …………200

Urmašica …………180

Pita sa makom …………180

Kesten pire sa šlagom …………230


TOPLI NAPICI

Komplet Zornića kuće (pečena kafa sa rakijom 0,03l;

šljiva, viljamovka, kajsija, dunja) …………230

Pečena kafa u fildžanu, sa ratlukom (“Kafu mi draga ispeci”) …………140

Espresso  …………110

Ristretto  …………110

Macchiato  …………120

Espresso sa mlekom  …………120

Cappuccino  …………130

Late macchiato  …………170

Nes kafa …………170

Domaća kuvana kafa (kao ona koju spremate kod kuće) …………90

Domaća kuvana rakija  …………150

Domaće kuvano vino  …………170

Čaj (zeleni, crni, nana, kamilica, 9 biljaka, voćni)  …………140


VODE

Vrnjci 0,33l  …………110

(gazirana i negazirana) 1l  …………220

Rosa  0,33l  …………110

Rosa 0,75l  …………220


DOMAĆI I SVEŽE CEĐENI SOKOVI

Sokovi (sirupi) 0,33l (nana, matičnjak, kopriva, jagoda, malina,

višnja, kupina, glog, zova) …………130

Bokal 1l …………360

Limunada (sa nanom) 0,40l  …………180

Bokal 1l  …………450

Miks Zornića kuća – 3 vrste voća 0,40l (grejp, pomorandža, limun, jabuka, šargarepa) …………260

+ dodatak djumbir …………50


SOKOVI

Koka kola 0,25l  …………160

Koka kola zero 0,25l …………160

Fanta 0,25l …………160

Biter lemon, tonik 0,25l …………160

Sprajt 0,25l …………160

Pomorandža 0,20l …………160

Breskva 0,20l  …………160

Jagoda 0,20l  …………160

Borovnica 0,20l  …………160

Jabuka 0,20l  …………160

Nestea  breskva 0,25l  …………180


PRILIKOM PRIPREME UKUSNIH OBROKA, KORISTIMO TRADICIONALNE NAČINE OBRADE.

VERUJUĆI NAŠIM MAJSTORIMA, POSLUŽENO JELO PREDSTAVLJA ODGOVOR NA POKAZANO RAZUMEVANJE.

HVALA NA STRPLJENJU.

Rezervišite mesto u restoranu
Rezervišite