Pojedite, Istražite, Iskusite...

Zadovoljite čula i prepustite se pravom odmoru...

Naša želja je da ovim predstavljanjem možda probudimo zaboravljeno detinjstvo na selu, a onima koji ga nisu imali možda malo zagolicamo maštu.

Imanje je kupljeno 2002. godine. Prvobitna namena: farma i proizvodnja mleka. Tokom 2006. godine kreće uređivanje i transformacija u turističke i ugostiteljske svrhe. Restoran je otvoren 2 godine kasnije, 02.maja 2008. godine.

Dragi naši sadašnji i budući gosti potrudićemo se da Vas u kratkim crtama upoznamo sa znamenitostima sela Baćevca kao i sa imanjem i kompleksom Zornića Kuće. Ovo selo kao i idilično imanje u njemu nalaze se neposredno pored Beograda na samo 30km Ibarskom magistralom, idući ka centralnoj Šumadiji.
Prema arhivskim podacima Baćevac se prvi put spominje 1721. godine za vreme Kolubarske bitke, kada je selo bilo sedište komandne divizije. Kažu da su prvi meštani bili iz okoline Sjenice odakle se inače i porodica Zornić doselila. Baćevčani inače važe za gostoprimljive i jako vredne ljude.

Selo Baćevac se nalazi u okolini Barajeva, u istoimenoj beogradskoj opštini, naslonjeno s jedne strane na Kosmaj, s druge na Lipovačku šumu, što ga na neki način i čini vazdušnom banjom okupanoj u šumama hrasta, cera i bagrema.
Mir i tišina, atmosfera sela, neposrednost domaćina, učiniće da Vaš boravak kod nas bude nesvakidašanji, nezaboravan i da ćete se sa zadovoljstvom ponovo vraćati kod nas.

Kod nas su izloženi i predmeti koji se danas mogu retko videti. Priča o njima i njihovoj upotrebi u prošlosti pomoćiće vam da bolje upoznate način života u starom srpskom domaćinstvu.

Neposrednost i ljubaznost domaćina i osoblja kao i celokupan ambijent učiniće vaš boravak nesvakidašnjim. Naša ideja je da se kod nas i sa nama osećate kao da ste došli kod rođaka i potrudićemo se da to stvarno tako i bude.