Pojedite, Istražite, Iskusite...

Zadovoljite čula i prepustite se pravom odmoru...

Naša želja je da ovim predstavljanjem možda probudimo zaboravljeno detinjstvo na selu, a onima koji ga nisu imali možda malo zagolicamo maštu.

Imanje je kupljeno 2002. godine. Prvobitna namena: farma i proizvodnja mleka. Tokom 2006. godine kreće uređivanje i transformacija u turističke i ugostiteljske svrhe. Restoran je otvoren 2 godine kasnije, 02.maja 2008. godine.

Dragi naši sadašnji i budući gosti potrudićemo se da Vas u kratkim crtama upoznamo sa znamenitostima sela Baćevca kao i sa imanjem i kompleksom Zornića Kuće. Ovo selo kao i idilično imanje u njemu nalaze se neposredno pored Beograda na samo 30km Ibarskom magistralom, idući ka centralnoj Šumadiji.
Prema arhivskim podacima Baćevac se prvi put spominje 1721. godine za vreme Kolubarske bitke, kada je selo bilo sedište komandne divizije. Kažu da su prvi meštani bili iz okoline Sjenice odakle se inače i porodica Zornić doselila. Baćevčani inače važe za gostoprimljive i jako vredne ljude.

Selo Baćevac se nalazi u okolini Barajeva, u istoimenoj beogradskoj opštini, naslonjeno s jedne strane na Kosmaj, s druge na Lipovačku šumu, što ga na neki način i čini vazdušnom banjom okupanoj u šumama hrasta, cera i bagrema.
Mir i tišina, atmosfera sela, neposrednost domaćina, učiniće da Vaš boravak kod nas bude nesvakidašanji, nezaboravan i da ćete se sa zadovoljstvom ponovo vraćati kod nas.

Kod nas su izloženi i predmeti koji se danas mogu retko videti. Priča o njima i njihovoj upotrebi u prošlosti pomoćiće vam da bolje upoznate način života u starom srpskom domaćinstvu.

Neposrednost i ljubaznost domaćina i osoblja kao i celokupan ambijent učiniće vaš boravak nesvakidašnjim. Naša ideja je da se kod nas i sa nama osećate kao da ste došli kod rođaka i potrudićemo se da to stvarno tako i bude.

Okolina i Rekreacija

Pogledajte šta sve možete da posetite u okolini i šta smo vam ponudili za rekreaciju i kvalitetnu potrošnju vremena…

Šta raditi?

Pogledajte čime možete da se zanimate kod nas…

Šta videti?

Pogledajte šta ima zanimljivo u okolini za istraživanje…

Šta pojesti?

Pogledajte šta smo vam preporučili od specijaliteta iz naše kuhinje

Šetnje obeleženim stazama

Ukoliko ste se najeli, pa osećate grižu savesti, u okolini postoji nekoliko obeleženih pešačkih staza do obližnjih potoka i izvora, a šetnje su jednako lepe i korisne i leti i zimi. Naši gosti često u ove šetnje vode i svoje četveronožne ljubimce.

Škola jahanja

Naučite da jašete u Zornića kući!

Vožnja bicikla

Za naše goste, koji vole nešto žustriju rekreaciju, obezbedili smo 10 mountain bicikala. Istražite šumadijske proplanke i okolinu na našim novim dvotočkašima…

Da li vam ovo zvuči zabavno? Proverite naše smeštajne kapacitete
Rezervišite danas

Crkva Brvnara

Crkva brvnara u Vraniću iz 1823. godine, udaljena 8km od domaćinstva.

Manastir Tresije

Manastir Tresije, kraj 13.-tog, početak 14.tog veka.

Lipovačka šuma

Lipovačka šuma

Jezero Duboki potok

Ovo jezero se nalazi u okviru beogradske opštine Barajevo.
To je veštačko jezero napravljeno pre dvadesetak godina. Jezero Duboki potok je jedno od lokacija koje bi trebalo iskoristiti za izlet i sigurno je jedna od destinacija bitnih za ekoturizam Beograda. Do centra Barajeva je najlakše doći Ibarskom magistralom, a jezero – iako se nalazi od centra Barajeva 2,5 km – nije teško naći jer vas sve vreme navode putokazi. Jezero pokriva površinu od oko 7 hektara, a napaja ga potok po kome je i dobilo ime.

Mini Zoo

Naše domaćinstvo krasi i mini zoološki vrt koji s velikom strašću gajimo i održavamo, i svake godine je sve veći i bogatiji za po još nekog stanovnika.

Kosmaj

Odlična izletnička destinacija. Iako je Kosmaj niska planina, ipak svojim izgledom u vidu ostrva dominira u ovom delu niske Šumadije…

Pratite nas na Instagramu...

…i mi ćemo Vas! Podelite sa prijateljima fotografije iz našeg domaćinstva. Nema bolje preporuke od Vašeg zadovoljnog lica (ili objektiva/pametnog telefona)…

[fts instagram instagram_id=2176363132 type=user]

Ako vam ovo zvuči primamljivo, proverite imamo li slobodnih mesta...
Rezervišite danas

Budimo na vezi

Kontaktirajte nas i saznaćete sve što vas interesuje o našem domaćinstvu.

Radno vreme

Restoran, konaci i kamp otvoreni su za posetioce:

Sreda, Četvrak, Petak: 12-20h
Subota, Nedelja: 10-20h
Zbog praznika
Ponedeljak, 1.5. i Utorak 2.5. – 10-20h.
Sreda 3.5. je neradni dan.

Dobrodošli.

Pišite nam

Napišite nam šta možemo da učinimo da bi vaš boravak bio što ugodniji…

Pozovite nas

Ukoliko volite tradicionalne metode komunikacije, pozovite nas, naravno!

Posetite nas

Mi smo na svega 30km od Beograda, u selu Baćevac (opština Barajevo)