O nama

Etno domaćinstvo, restoran i konaci Zornića kuća, nalaze se u selu Baćevac i prostiru se na tri hektara idiličnog šumadijskog krajolika, sa nesvakidašnjim pogledom na Kosmaj. Celo ovo domaćinstvo i svi njegovi sadržaji nude vam jedinstvenu priliku da se odmorite od svakodnevnih problema, gradske vreve i buke, i potsetite se jednostavnosti seoskog života, bilo onakve kako je se sećate iz detinjstva ili kako je zamišljate. Pored Kosmaja, u blizini ovog poseda mesto je i Lipovačkoj šumi, izletištu i lovištu, a tu je i jezero Duboki Potok, kao i Crkva brvnara, selo Veliki Borak i druge znamenitosti.

Naša želja je da u vama probudimo zaboravljeno detinjstvo na selu, a onima koji ga nisu imali zagolicamo maštu. Neposrednost i ljubaznost domaćina i osoblja kao i celokupan ambijent učiniće vaš boravak nesvakidašnjim. Osećaćete se kao da ste došli kod rođaka i potrudićemo se da to stvarno tako i bude.
Zornića Konaci su biser u ponudi našeg domaćinstva. Uređeni su moderno, no izgled odiše prošlim vremenima, dok su funkcionalnost i komfor na najvišem nivou. Kao nagradu za to, prošle godine smo dobili medalju za unapređenje seoskog turizma, kao i sve četiri zvezdice za kvalitet etno domaćinstva.
Kreveti su opremljeni posteljinom od kvalitetnog damasta, a tu su i noćni stočići, lampe, garderober i radni, odnosno toaletni sto sa ogledalom. Svaka soba ima moderno i lepo uređeno kupatilo sa tuš kabinom, gde se pored fena za kosu nalazi i garnitura kvalitetnih peškira, papuče i sva potrebna kozmetika. Podno grejanje doprineće tome da potreba za udobnošću i komforom svakog našeg posetioca bude zadovoljena, a za to će se pobrinuti i kablovski programi koje mogu gledati na LCD TV ekranu, kao i sadržaji koje će im omogućiti korišćenje besplatnog bežičnog interneta koji im je takođe dostupan.

Tri dvokrevetne sobe, osam bračnih, kao i dva studija, urađeni su od prirodnih materijala: drvo, kamen, cigla. Boje su prirodne, a nameštaj od punog drveta. U sastavu konaka nalazi se i recepcija-kafe, bašta, moderno opremljena konferencijska sala za 25 osoba.
Etno kuća se sastoji od restorana koji se nalazi u sto godina staroj zgradi. Nekoliko prostranih bašti za sedenje ispred i iza kuće ili u šumi, i pokrivenoj drvenoj bašti su tematski uredjene sa akcentom na prošla vremena. Njih najbolje oslikavaju stari ćilimi rasprostrti po livadama oko restorana na kojima gosti rado leškare posle ručka i ispijaju svoje piće. Istovremeno naši gosti mogu da osete mirise starih jela koja se spremaju u njihovoj neposrednoj blizini. Stare pekare, zemljani lonci, sačevi i specijaliteti iz njih prosto mame znatiželjne poglede.
Želja domaćina je da svojim posetiocima približe način života u starom srpskom domaćinstvu, tako da su specijaliteti koji se nude u restoranu nacionalna i tradicionalna jela, kao što su veliki izbor sireva, ručno mešene pite i domaći ajvar, zatim janija, piletina na barajevski način, carska piletina i izvaredan roštilj s ćevapom kojim se posebno ponose
Osim restorana, u okviru ovog gostoljubivog Etno domaćinstva postoji mnogo sadržaja koji će vam omogućiti da se osećate upravo kao da ste na selu. To je npr izložbeni prostor za stare i retke predmete, suvenirnica i drugi sadržaji, a za ljubitelje kampa, obezbeđen je i uređen prostor sa infrastrukturom, pogodan za ovu vrstu odmora.
Ako ste u centru Beograda zapazili one lepe murale (nešto između grafita i umetničke slike na zidu) sa Mikom Antićem, Desankom Maksimović, Duškom Radovićem… e taj čovek koji slika te murale ima atelje u Zornića Kući.
Taj atelje možete posetiti i takođe uživati u radovima ovog umetnika na platnima i nekim od zidova Zornića kuće.
Ono što je posebno interesantno za porodice jeste činjenica da Zornići stalno organizuju neke aktivnosti. Lutkarske predstave, klovnove i pantomimičare za decu, sađenje drveća, koncerti, folklor, etno wall takmičenje, degustacije rakija i vina…

Posebno smo interesnatni porodicama sa decom. Izvedite vaše mališane iz gradske vreve, smoga i buke i upoznajte sa životom na selu. U našem sastavu su igraonice na otvorenom, mini-zoo vrt, igre u prirodi, odbojka, mini fudbal, škola jahanja i još mnogo toga za naše najmlađe goste.
Domaćini i zaposleni u Etno domaćinstvu Zornića kuća stalno su u potrazi za idejama i mogućnostima da svojim gostima ponude što zanimljiviju i raznovrsniju ponudu, pa se tako uskoro očekuje i otvaranje wellness i spa centra, kao i bazena

Zornića kuća je više od kuće. To je i okućnica, restoran, zoo vrt, izletište, kamp, likovna kolonija, smeštaj, dobra klopa i još mnogo toga.
Do Zornića vam treba oko 50 minuta vožnje kolima od beogradske Arene. Vozi se uglavnom ibarskom magistralom i posle izlaska iz lipovačke šume, nekih par minuta vožnje, nailazite na putokaz koji vas usmerava na levo skretanje ka Zornićima. Posle skretanja prolazite naselje Baćevac te vas uredno postavljeni putokazi usmeravaju do samog imanja.
Kada dođete na odredište na raspolaganju vam je prostrani parking za automobile sa koga se direktno silazi do Zornića kuće. O ibarskoj magistrali je izlišno išta pisati a put posle isključenja sa ove magistrale je u korektnom stanju i vozi se bez većih problema.
Do sada smo ugostili mnogeinteresantne ljud: Izraelce, Egipćane, Ruse, Grke, Poljake, i naše ljude, a svima je zajedničko bilo dobro piće, super atmosfera, lagana muzika i prijatni ljudi koji vas goste.