O nama

Etno domaćinstvo, restoran i konaci Zornića kuća, nalaze se u selu Baćevac i prostiru se na tri hektara idiličnog šumadijskog krajolika, sa nesvakidašnjim pogledom na Kosmaj s jedne strane i Lipovačke sume s druge.

Celo ovo domaćinstvo i svi njegovi sadržaji nude vam jedinstvenu priliku da se odmorite od svakodnevnih obaveza i podseti vas na jednostavnost seoskog života, bilo onakve kako je se sećate iz detinjstva ili kako je zamišljate.

Naša želja je da u vama probudimo zaboravljeno detinjstvo na selu, a onima koji ga nisu imali zagolicamo maštu. Neposrednost i ljubaznost domaćina i osoblja kao i celokupan ambijent učiniće vaš boravak nesvakidašnjim. Osećaćete se kao da ste došli kod rođaka i potrudićemo se da to stvarno tako i bude.

Zornića Konaci su biser u ponudi našeg domaćinstva. Uređeni su moderno, no izgled odiše prošlim vremenima, dok su funkcionalnost i komfor na najvišem nivou. Kao nagradu za to nosioci smo četiri zvezdice za kvalitet etno domaćinstva.
Kreveti su opremljeni posteljinom od kvalitetnog damasta. Svaka soba ima moderno i lepo uređeno kupatilo sa tuš kabinom i svom potrebnom kozmetikom.Podno grejanje doprineće tome da potreba za udobnošću i komforom svakog našeg posetioca bude zadovoljena, a za to će se pobrinuti i kablovski programi koje mogu gledati na LCD TV ekranu, kao i sadržaji koje će im omogućiti korišćenje besplatnog bežičnog interneta koji im je takođe dostupan.

Tri dvokrevetne sobe, osam bračnih i jedan apartman urađeni su od prirodnih materijala: drvo, kamen, cigla. Boje su prirodne, a nameštaj je od punog drveta. U sastavu konaka nalazi se i recepcija-kafe, bašta, moderno opremljena konferencijska sala za 25 osoba.

U okviru Zornica kuce vec cetiri godine radi kamp sa dvadesetak parking parcela. Tusevi,prikljucci za struju u vodu,uredni toaleti,hemiski toalet,vatriste,pranje vesa sve je to na raspolaganju nasim gostima.

Etno kuća se sastoji od restorana koji se nalazi u sto godina staroj zgradi. Nekoliko prostranih bašti za sedenje ispred i iza kuće ili u šumi, i pokrivenoj drvenoj bašti su tematski uredjene sa akcentom na prošla vremena. Njih najbolje oslikavaju stari ćilimi rasprostrti po livadama oko restorana na kojima gosti rado leškare posle ručka i ispijaju svoje piće. Istovremeno naši gosti mogu da osete mirise starih jela koja se spremaju u njihovoj neposrednoj blizini. Stare pekare, zemljani lonci, sačevi i specijaliteti iz njih prosto mame znatiželjne poglede.

Želja domaćina je da svojim posetiocima približe način života u starom srpskom domaćinstvu, tako da su specijaliteti koji se nude u restoranu nacionalna i tradicionalna jela, kao što su veliki izbor sireva, ručno mešene pite i domaći ajvar, zatim janija, piletina na barajevski način, carska piletina i izvaredan roštilj s ćevapom kojim se posebno ponose

Osim restorana, u okviru ovog gostoljubivog Etno domaćinstva postoji mnogo sadržaja koji će vam omogućiti da se osećate upravo kao da ste na selu. To je npr. izložbeni prostor za stare i retke predmete, suvenirnica, Eko Wood stage, nasa kulturna scena Instalacija kao i atelje koji možete posetiti i uživati u radovima ovog umetnika na platnima i nekim od zidova Zornića kuće. Zornica kuca je vise puta do sada bila domacin likovnim i vajarskim kolonijama.

Ono što je posebno interesantno za porodice jeste činjenica da Zornići često organizuju neke aktivnosti. Lutkarske predstave, klovnove i pantomimičare za decu, sađenje drveća, koncerti, folklor, etno wall takmičenje, degustacije rakija i vina…

Izvedite vaše mališane iz grada i na samo 20-tak kilometara od Beograda upoznajte ih sa životom na selu. U našem sastavu su igraonice na otvorenom, mini-zoo vrt, igre u prirodi, odbojka, mini fudbal, škola jahanja…

Zornića kuća je više od kuće. To je i okućnica, restoran, zoo vrt, izletište, kamp, likovna kolonija, smeštaj, dobra klopa i još mnogo toga.
Do Zornića vam treba oko 40-tak minuta vožnje kolima od beogradske Arene. Vozi se uglavnom ibarskom magistralom i posle izlaska iz lipovačke šume, nekih par minuta vožnje, nailazite na putokaz koji vas usmerava na levo skretanje ka Zornićima. Posle skretanja prolazite naselje Baćevac te vas uredno postavljeni putokazi usmeravaju do samog imanja.
Kada dođete na odredište na raspolaganju vam je prostrani parking za automobile sa koga se direktno silazi do Zornića kuće. O ibarskoj magistrali je izlišno išta pisati a put posle isključenja sa ove magistrale je u korektnom stanju i vozi se bez većih problema.