Kultura-2

Glumimo i slikamo

Zornića Kuća neguje kulturu pozorišta, filma, koncerata. Celokupan rad našeg umetnika Deroxa je smešten u Ateljeu. Svoj smiraj u vidu murala našli su Desanka Maksimović, Aleksa Santić, Ivo Andrić, za sada.

U našem domaćinstvu snimani su delovi raznih serija. Glumci Ateljea 212 su naši stalni gosti. Njihov upravnik Brstina i glumica Anica Dobra su posadili svoje drvo.

Svi u kolo

Ambijent naše kuće je pogodan za književne večeri, gde opušteni možete slušati i razgovarati. Gostuju nam stalno i razni umetnici: braća Teofilović, NAKolo, KUD Lola, AKUD Abrasević… Posebno se radujemo kada se zaigra folklor. Baš te vedre i vesele boje koje nas krase su doprinele da se ovde snimaju spotovi koji promovišu Srbiju.

Napominjemo i da smo pokretači mnogih projekata: očuvanja životne sredine, kulturnog nasleđa i foklora (kolekcija od 130 ćilima),
Sela otvorenog srca.. Bavimo se s ljubavlju i humanitarnim radom.

Nama u nasleđe

Tradicija i kultura je to što Zornića Kuću čini drugačijom od ostalih etno domaćinstava. Pored naše srpske atmosfere, negujemo i tople odnose sa ostalim kulturama trudeći se da Zornića Kuća bude kuća celog sveta. Kao dobri domaćini prenosimo na daljinu kulturu i toplinu Srbije. Kulturno nasleđe koje možete osetiti je raznoliko: predmeti s kraja 19-og veka, ambijent, folklor, ručna radinost, karta pića, ukusna hrana ispod sača, gibanica..