Restoran

Kontaktirajte nas na info@zornicakuca.rs

NA SVEŽEM VAZDUHU

Etno-restoran „Zornića kuća“ nalazi se 30 km od centra Beograda, a 5 km od Ibarske magistrale. Ušuškan u prirodi i daleko od gradske vreve, iz „Zornića kuće“ pruža se pogled na čarobne šumadijske krajolike i Kosmaj. Ispred kuće autentičnog izgleda, koja je smeštena u samom srcu imanja, nalazi se kamena bašta. Šuma bašta, prevashodno namenjena mališanima, smeštena je iza kuće, dok se u njenom produžetku nalazi drvena bašta, ili svojevrsni letnjikovac, sa ognjištem.

Domaćinstvo nudi tradicionalnu domaću hranu i pića vrhunskog kvaliteta: 60 ukusa najboljih rakija iz Srbije i više od 70 etiketa vina. Takođe, ambijent imanja je uređen tako da našim gostima pruži maksimalno uživanje i odmor.

TOPLA ATMOSFERA

Etno-kuća se sastoji od restorana koji se nalazi u pre sto godina staroj i adaptiranoj kući.
U zimsko vreme pruža osećaj topline. Gosti će imati priliku da razgledaju njene prostorije koje su uređene u seoskom stilu, i to od spavaće sobe do trpezarije. Ispunjene autentičnim detaljima i predmetima, svaka od prostorija odiše atmosferom prošlog vremena i tradicijom naših predaka.

LEŠKARENJE

Prošla vremena najbolje oslikavaju stari ćilimi postavljeni po livadama oko restorana na kojima gosti rado leškare posle ručka i ispijaju svoje piće, uživajući u mirisima tradicionalnih jela koja se spremaju u njihovoj neposrednoj blizini, i to u zemljanim loncima, sačevima i starima pekarama, i mame znatiželjne poglede posetilaca.