Hrana

Crepulja

Meso, pogača ili pita pečeni ispod sača su izvanredni! Kada se peče teleće ili jagnjeće meso i pored njega stavi krompir i povrće, ono primi miris mesa, a ukus je fantastičan.

U davna vremena naši preci ovako su pekli svoje glavne obroke, najčešće za praznike i slavlja, kada se moglo izdvojiti za bogatu trpezu. Etno kuća Zornića kuća to sprema svaki dan.

Poenta je u tome da se crepulja "ušuška" žarom, pored ognjišta, da se u nju stavi testo (ili šta se vec sprema), poklopi sačom (koji je uglavnom od metala) i da se zatrpa žarom i pepelom iz ognjišta. Sve što se ovako spremi je izuzetnog ukusa, Još ako se uz to popije neko dobro vino... kvalitetan uzitak..

Baš je ukusno

Početak druženja sa našom kućom može biti uz kafu posluženu u fildžanu. Bakarna džezva je sastavni deo ovog rituala, a tu je i slatki ratluk. Izaberite ne samo jedno tradicionalno jelo, pažljivo su odabrana da zadovolje sva vaša čula.

Za predjelo preporučjemo koziji sir sa STARE PLANINE i kajmak iz BAJINE BAŠTE. Baćevačko meze upotpunjuje i najfiniji sir iz PIROTA. Gurmanski obroci su najbolji u NEGOTINU, te iz tog kraja stižu kobasice i kulen. U okolini KOSMAJA se beru tartufi, od kojih spremamo razne sosove za najkvalitetnije bifteke.

Samo domaće

Čašica rakije i dobro vino podižu raspoloženje, uzburkaju emocije i atmosferu učine posebnom. Prikupili smo najbolje iz Srbije. Rakija Muški grom sa 12 trava sa Peštera, kao i specijalne rakije od crvenog voća ili meda.

A vino … ah to belo, crno, rose, dezertno, penušavo…od grožđa iz Negotina, Toplole, Fruške gore, Župe. I za kraj slatki zalogaji po tradicionalnim receptima iz naših krajeva.